Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Sıfır Atık ve Yeşil Kampüs Uygulamaları

Sıfır Atık ve Yeşil Kampüs Uygulamaları

Temeli 22 Ekim 2018’de atılan İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nin resmi açılışı 19 Ekim 2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başakşehir’de klasik Türk mimarisi örnek alınarak inşa edilen ve inşaatı tamamlanan ilk etabının açılışının gerçekleştirildiği Külliye ile İHÜ; en yeni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, konforlu yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla bir “kampüs üniversitesi” hüviyetine kavuştu.

Öğrenci Başına Yeşil Alan= 65.000 Metrekare

"Yeşil Kampüs" ilkeleriyle yapımı tamamlanan ve hizmete alınan İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde 124 ağaçlık meyve bahçesi, bisiklet yolları ve park alanları ile Türk-İslam mimarisinde önemli bir yeri olan iç ve dış avlular da teşkil edilerek nitelikli peyzaj düzenlemeleri de yapıldı. Yurtlar bölgesinden fakülte bölgesine uzanan ve fakülte bölgesi çevresini dolanan bisiklet yolu, Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip olan Başakşehir Belediyesi’nin bisiklet yoluna entegre olup, halihazırda Külliye’de 100 adet bisiklet parkı bulunuyor.

Hizmete alınan 1. etabında toplam 65.000 metrekarelik yeşil alana sahip olan Külliye'de öğrenci başına düşen yeşil alan miktarı 65 metrekare olup, Üniversitemiz, bu alanda ülkemizin en önde gelen üniversiteleri arasında yerini aldı.

"Sıfır Atık" Yönetimi Sorunsuz Uygulanıyor

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde "Sıfır Atık" yönetimi de sorunsuz bir şekilde yürütülüyor. Bu kapsamda Külliye'deki tüm binalarda; atık pil, cam atık, plastik atık, metal atık, kağıt atık ve evsel atıkların ayrı ayrı toplandığı 150 adet geri dönüşüm atık seti yer alıyor. Ayrıca teşkil edilen 20 adet atık toplama deposu ve 1 adet kompost tesisi alanında da gereken işlemler titizlikle yapılıyor.

Karbon Ayak İzi En Aza İndirilecek

Yeşil alanların sulama ihtiyacının Külliye'deki yağmur ve yer altı sulama depolarından tedarik edildiği kampüsümüzde, kampüs içi ulaşım ise tamamen bisiklet, scooter ve elektrikli araçlarla yapılarak karbon ayak izinin minimuma indirilmesi hedefleniyor.