Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Kurulumuna Başlanan Güneş Enerjisi Panelleriyle İbn Haldun Üniversitesi Tükettiğinden Fazlasını Üretecek

12.01.2023
Kurulumuna Başlanan Güneş Enerjisi Panelleriyle İbn Haldun Üniversitesi Tükettiğinden Fazlasını Üretecek
İbn Haldun Üniversitesi, Yeşil Kampüs Misyonu'na yönelik bir adım daha atarak külliyesindeki binaların çatılarına güneş enerjisi panellerinin kurulumuna başladı.

İbn Haldun Üniversitesi, enerjisini yenilenebilir ve sıfır emisyonlu kaynaklardan üretecek. “Yeşil Kampüs” hedefleri doğrultusunda kampüsümüzdeki binaların çatılarına kurulmaya başlanan güneş enerjisi panelleriyle Üniversitemiz, tükettiği elektrikten fazlasını üretip artan enerji maliyetlerini bertaraf ederken, sürdürülebilir kaynakları kullanarak ülkemizin ve dünyanın geleceğine küçük ama önemli bir katkı sunacak.

Haziran-2023’te Hizmete Alınacak

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nin master planında yer alan ve küresel olarak artan enerji maliyetlerinden dolayı kurulumuna hız verilen güneş enerjisi sistemleri, Külliyemizde inşası tamamlanan tüm binaların çatısına ve ayrıca mevcut açık otoparkların üstüne (Solar Carport) yerleştirilecek. Yeni binalar inşa edildikçe de bu binaların çatılarına GES kurulumu devam edecek. Külliyemizdeki binaların ısıtma, soğutma ve aydınlatmasında GES sistemiyle ürettiğimiz enerjinin kullanılacağı bu altyapı sayesinde, kampüste tüketilen enerjinin yaklaşık %20 fazlasının üretilmesi planlanıyor. GES altyapısı kurulumu 2023’ün Haziran ayı içinde tamamlanarak hizmete alınacak.

Neden GES?

Yapısı gereği güneşten aldığı ışınları enerjiye çeviren güneş enerjisi sistemlerinin, temiz bir enerji kaynağı olarak doğaya hiçbir zararı bulunmuyor. Tükenme riski olmayan güneş enerjisi kullanılarak, artan enerji maliyetlerinden etkilenmeden büyük bir tasarrufa kapı aralamak ve enerji bağımlılığının en aza indirilmesine katkı sağlamak mümkün olabiliyor. Ayrıca GES sistemleri atık bırakmaması ve hava kirliliğine sebebiyet vermemesiyle çevrede yaşayan canlıların sağlığına ve doğanın sürdürülebilirliğine önemli bir katkı sağlıyor.

Fotoğraflar