Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

İbn Haldun Üniversitesi GES Faaliyete Geçti

03.10.2023
İbn Haldun Üniversitesi GES Faaliyete Geçti
Yeşil Kampüs Misyonu kapsamında 2023 yılı başında kurulumlarına başlanan güneş enerjisi panelleri, faaliyete geçti.

İbn Haldun Üniversitesi’nin enerjisini yenilenebilir ve sıfır emisyonlu kaynaklardan üretmesi hedefi doğrultusunda kampüsümüzdeki binaların çatılarına kurulan güneş enerjisi panelleri, faaliyete geçti. Üniversitemiz, paneller sayesinde tükettiği elektrikten fazlasını üretip artan enerji maliyetlerini bertaraf ederken, sürdürülebilir kaynakları kullanarak ülkemizin ve dünyanın geleceğine küçük ama önemli bir katkı sunacak.

Tüketilen Enerjinin %20 Fazlası Üretilecek

Külliyemizdeki binaların ısıtma, soğutma ve aydınlatmasında GES sistemiyle ürettiğimiz enerjinin kullanılacağı bu altyapı sayesinde, kampüste tüketilen enerjinin yaklaşık %20 fazlasının üretilmesi planlanıyor. Bu sayede artık kampüs içerisindeki her bina, kendi elektriğini üretme kapasitesine sahip olacak.